За зимові свята люди випивають рекордну кількість глінтвейну

Взимку келих гарячого вина можна купити просто на вулиці. На свята кількість випитого спиртного б’є всі рекорди в Україні та у світі. Особливо популярними стають зимові коктейлі.

Так, німці за два тижні свят випивають 50 мільйонів літрів глінтвейну. В Україні гаряче вино теж нині йде бочками, проте безморозна зима внесла свої корективи в сезонні напої українців, повідомляє tsn.ua

На різдвяному ярмарку у Львові гаряче вино ллється рікою. Від хатинки до хатинки тут в кожного свої рецепти зимового напою. Серед постійних клієнтів різдвяних келихів в основному туристи, проте і місцеві після роботи люблять зігрітися запашним напоєм.

Водночас фахівці радять українцям прискіпливо обирати місця купівлі глінтвейну. У гарячому вині приправленому спеціями дуже легко приховати якийсь фальсифікат чи недолік. Гаряче вино найкраще п’ється на холодній засніженій вулиці.

Коли ж зима сіра, то зігріватися коктейлями українці поспішають у кафетеріях, які пропонують дуже різноманітне зимове алкогольне меню. Киянам поряд з традиційним гарячим глінтвейном чи пуншем пропонують грог або холодний грог.

Також молодь полюбляє напої з вогнем. Випивати алкогольні коктейлі медики радять дуже обережно. Гарячі винні коктейлі в маленьких дозах лікарі називають навіть корисними, для тих, хто змерз і багато часу проводить на вулиці.

Медики запевняють, що достатньо однієї чашки гарячого вина, щоб зігрітися, можна й дві, але не більше трьох. Передозування різдвяними напоями дуже підступне, адже гаряче швидше діє на людський організм.

Під час зимових свят в Україні реєструють сотні алкогольних отруєнь, від яких людей рятують у реанімації.

zakarpatpost.net