Луценко хоче бачити на виборах Кужель і Андруховича

Луценко наголосив, що до депутатських лав необхідно ввести незалежних суспільних авторитетів, таких як Брюховецький, Андрухович, Кужель та інші.

 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає майбутні парламентські вибори шансом для суспільства оновити склад депутатів від опозиції. Про це йдеться у повідомленні прес-служби “Народної самооборони”.

“Попри вимогу суспільства українські реєстрові демократи продовжують маневри двома, трьома і навіть чотирма колонами, які збираються повести на вибори”, – зазначив Луценко.

Луценко також упевнений, що до депутатських лав необхідно ввести незалежних суспільних авторитетів. “Тимошенко вже озвучила високе ім’я Ліни Василівни Костенко. Я б доповнив цей ряд іменами В’ячеслава Брюховецького, Юрія Андруховича, Ярослава Грицака, Олександри Кужель, Сергія Грабовського, Євгена Захарова та інших достойних людей”, – вважає Луценко.

Він також згадав позитивний досвід 2007 року, коли у парламенті співпраця двох найпотужніших опозиційних фракцій “НУ-НС” і БЮТ довела, що це переможний шлях для українських демократичних сил.

“Сьогодні слід публічно досягти домовленості про єдність дій Тимошенко, Яценюка і Кличка в ході виборів. Зокрема, й щодо майбутнього керівництва ВР та уряду. Це вкрай потрібно, щоб гарантувати неповторення колотнечі між демократами після перемог 2005 та 2007 років”, – додав політик.

Водночас Луценко зазначив, що вибори не повинні зводитися тільки до угод між партійними вождями.

tsn.ua