Ромським діточкам Холмока та Концова влаштували різдвяне свято

У святковий різдвяний день 8 січня 2012 року Закарпатське обласне ромське молодіжне об’єднання «Романі черхень» («Ромська зірка») організувало чергову благодійну акцію для маленьких ромських дітей сіл Холмок та Концово Ужгородського району.

Як повідомили Закарпаття онлайн організатори заходу, в обідню пору в приміщенні ромської церкви в селі Холмок під час святкового богослужіння відбулася невеличка різдвяна програма, де дітки  співали і розказували віршики, а наприкінці близько 35 дітей отримали з рук громадських активістів (Ружени Горват, Івана Балога, Аладара Папп, Петра Рейпаші) різдвяні подарунки – набори солодощів. Оченята кожної дитини світилися радістю та вдячністю.

Одразу після проведення роздачі подарунків у Холмоку, активісти громадської організації відвідали також сусідній ромський табір у селі Концово, куди також завітали не з порожніми  руками. Діти зустрічали гостей різдвяними піснями та віршиками – відтак також близько 40 найменших діток отримали в подарунки набори цукерок.

Велику допомогу в організації цих свят надав Міжнародний фонд «Відродження» (м. Київ), за що їм щиро дякує  Мирослав  Горват  та  ромські  старости – села Концово Адальберт Беняк і села Холмок Петро Рейпаші та дітки і батьки.

zakarpattya.net.ua