Як тільки пригріє сонце, селяни Закарпаття зможуть нагріти гаманці на жаб’ячих стегенцях

Українці розговляються жаб’ячими лапками та слимаками.  Інгредієнти для екзотичних страв збирають на українських болотах та у лісах. А ще, справжній грецький сир фета, але не з вівці, а з буйвола виготовляють також у Закарпатті.

В українських ресторанах подають равликів і жаб’ячі стегенця “вітчизняного розливу”, повідомляє ТСН.

Однак по-французьки розговітися зараз можна лише в ресторані – скреготух туди імпортують із французького Леона. Українські жаби не гірше і втричі дешевші, але нині амфібії у сплячці.

Як тільки пригріє сонце, селяни Закарпаття та Одещини зможуть нагріти гаманці на жаб’ячих стегенцях – за два тижні вилову мисливець отримує до 10 тисяч гривень.

Водночас слимаки дорожчі за жаб, і в них є більше шанувальників. У ресторані за порцію у 6 тушок равликів можна викласти більше 100 гривень.

І хоча українці ставами зі слимаків більше гидують, на Рівненщині все одно тоннами збирають виноградних равликів. Селяни продають такий делікатес у Сербію.

І якщо жаби цінуються маленькі, то діаметр мушлі слимака має бути не менше трьох сантиметрів. Ще одне уподобання гурманів – це м’ясо страусів.

Також афро-українські птахи – наймодніша забаганка фермерів-оригіналів. За страуса, де не візьмись – може бути прибуток. У косметичну, швейну та медичну галузь ідуть вії, пір’я та кігті птаха, а у кулінарію – дієтичне м’ясо.

Хоча м’яса у страусів небагато – всього 40% від загальної ваги – важити страуси можуть до 200-250 кг. За смаком м’ясо нагадує яловичину. Яйця страусів теж дієтичні – без холестерину.

Варяться вони 4 години, тому смажити простіше й швидше. Одним яйцем можна нагодувати десятьох людей. Коштує така пательня триста гривень, а на смак нагадує звичайне куряче яйце.

Далі у списку делікатесів йде мармурове м’ясо, яке цінується тим, що добре засвоюється і запобігає утворенню канцерогенів і холестерину. В Україні є одне лише стадо, де розводять биків абердіно-ангусскої породи.

Вартість одного кілограма такого м’яса може коштувати до трьохсот гривень. А в Івано-Франківську вирощують ледачих ненажер – гусок – заради печінки на фуа-гра.

Справжній же грецький сир фета, але не з вівці, а з буйвола виготовляють у Закарпатті. Щодо користі молока, то корови їм не конкурентки. У буйволячому більше кальцію, воно жирніше.

Також українці успішно вирощують у теплицях каву, ананаси, банани, папаю, лимони, гуаву та маракую.

tsn.ua