Близько півсотні студентів спробували прорватися в будівлю Верховної Ради

Сьогодні вранці, 10 січня, близько 50 студентів вимагають біля Верховної Ради не приймати новий закон про вищу освіту.

Як стало відомо, акція відбувається під будівлею парламенту по вулиці Грушевського, ради в якому о 9:00 почалося засідання погоджувальної ради.

При цьому близько 9:20 частина студентів прорвалася через двері, що ведуть до будівлі і почала вигукувати гасла Універ -: Не базар, Депутати, ідіть до нас, Маємо право на протест!.

Співробітникам правоохоронних органів вдалося стримати натиск студентів і не пропустити їх всередину будівлі. Періодично між студентами і міліцією відбуваються суперечки, невеликі бійки.

Як повідомляють з місця події, протестуючі студенти трималися за двері, а деякі з них присіли для того, щоб представникам силових структур було складніше їх виштовхати. Водночас, станом на 9:35, правоохоронцям все ж вдалося їх відтіснити, у тому числі відтягуючи молодих людей за руки і за ноги.

Після того, як правоохоронці відтіснили учасників акції, на вулицю до пікетників вийшов голова парламентського комітету з питань науки і освіти, депутат Максим Луцький (фракція Партії регіонів).

Як відомо, 2011 в році Міносвіти займалося розробкою нової редакції закону про вищу освіту. На початку листопада прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабінет міністрів вніс до парламенту проект нової редакції закону про вищу освіту.

korrespondent.net