Балога просить Азарова забезпечити належний рівень фінансування протипаводкових заходів

Як йдеться у документі, стихійні явища, пов’язані із шкідливою дією вод, становлять особливу загрозу для країни.
Міністр надзвичайних ситуацій просить Прем’єр-міністра України доручити центральним та місцевим органам виконавчої влади забезпечити у 2012 році належний рівень фінансування протипаводкових заходів, передбачених відповідними державними програмами, та завершити відновлення пріоритетних об’єктів, які постраждали внаслідок паводка у 2008 році. Про це йдеться у відповідному листі Віктора Балоги до Миколи Азарова.

Як йдеться у документі, стихійні явища, пов’язані із шкідливою дією вод, становлять особливу загрозу для країни. При цьому ситуація значно ускладнюється недостатнім фінансуванням державних цільових програм у даній сфері. Так у 2011 році на ці заходи було виділено 136 млн. гривень, що становить 20% від передбаченого програмами. У державному бюджеті на 2012 рік передбачено 190 млн. гривень, тобто 27% від запланованого. Таким чином і сьогодні залишаються недобудованими об’єкти протипаводкового захисту територій західних областей.

Віктор Балога зазначає, що загалом для відбудови таких об’єктів необхідно виділити 1 076,3 млн. гривень, у тому числі 430 млн. гривень на 322 об’єкти у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

zakarpat-rada.gov.ua