У великих магазинах, кав’ярнях, автозаправних станціях Закарпаття скоро з’являться кнопки виклику міліції

У великих магазинах, кав’ярнях, автозаправних станціях Закарпаття найближчим часом з’явиться понад сотня кнопок термінового виклику міліції. Їх вже почали встановлювати. Наразі в Ужгороді таких кнопок працює 8, у решті населених пунктів Закарпаття – ще 45.“Практика встановлення кнопок виклику міліції запроваджується в Україні вже чотири роки. Однак раніше населення рідко користувалося цією послугою. Аби привернути увагу людей до профілактики злочинності, старі кнопки переоблаштовують та встановлюють нові”, – розповів Gazeta.ua інспектор у зв’язках з громадськістю управління Державної служби охорони при УМВСУ в Закарпатській області Олександр Коробко.

За його словами, кнопки виклику міліції розташовують у місцях найбільшого скупчення людей, переважно в середині приміщень. Оскільки ті під’єднані до загальної системи Державної служби охорони.
“Одна з таких кнопок розташована, скажімо, у цілодобовій аптеці “Жива вода” по вулиці Фединця в центрі Ужгорода. Тут щодня проходить дуже багато людей – не лише мешканців міста, а й сусідніх районів, оскільки поруч знаходиться автовокзал. Якщо, наприклад, на вулиці виникла бійка або від когось поцупили мобільний телефон, людина може зайти до аптеки і натиснути на кнопку”, – каже інспектор.

Міліція до місця виклику прибуде за 3-5 хвилин. Відтак за потреби до затримання злочинця залучатимуться й решта працівників патрульної служби.

Аби кнопки виклику стали помітнішими, біля них встановлюють червоно-жовто-сині наліпки з відповідною інформацією.

“Таким чином міліція сподівається залучити до попередження скоєння злочинів і самих людей. Адже часто саме пересічні громадяни стають свідками порушення закону. Крім того, помітивши кнопку тривожного виклику міліції, не виключено, що й сам злочинець ще раз подумає, чи варто йому скоювати порушення”, – зазначив Коробко.

gazeta.ua