Ужгород завалило снігом

В Ужгороді – нехарактерний для останніх зим рясний сніг, що неабияк тішить малечу і додає клопотів комунальним службам.

Загалом прибирання міста від снігових наметів почалося   о 02.30, коли на вулиці вийшла спеціальна техніка. Протягом дня до робіт було залучено 16 одиниць машин та понад 180 працівників комунальних служб. Їм погодилися допомогти військові, за що мер подякував керівництву   Ужгородської частини.

А от комунальникам на вже другому за день засіданні міського Штабу Віктор Погорєлов робив зауваження. Так, комунальне транспортно-експлуатаційне підприємство (КШЕП) отримало догану за те, що техніка, на думку мера, запізно виїхала на міські вулиці, і на деяких із них уже встиг утворитися шар льоду. Також мер акцентував на недостатньо якісному прибиранні і підсипанні кількох вулиць, зокрема, центральних, а також підйому Цегольнянською, Кошицькою, відтинку Руської тощо. Зеленгоспу міський голова зауважив на прибиранні снігу з лавиць на Київській набережній – попри вказівку, цього не було зроблено, водночас відповідна служба має навести лад із лавицями та підходами до них і на Театральній площі, а ТОВ «Житло-сервіс», своєю чергою, – на Легоцького.

Усі керівники ЖРЕРів доповідали меру про кількість задіяних людей і техніки, про стан прибирання тротуарів та підходів до житлових будинків. Міський голова наказав продовжувати звертати посилену увагу на внутрішньоквартальні території і водночас опікуватися і очищенням дахів та козирків над під’їздами, не забувати і про бурульки та все, що може зашкодити мешканцям і їх комфорту.

Представники муніципальної поліції та міського відділу торгівлі доповіли про результати обходу міста, під час якого нагадували мешканцям приватного сектору та підприємцям про необхідність дотримання Правил благоустрою та прибирання території, прилеглої до будинків і об’єктів. Як зауважив міський голова, протягом дня за прибирання території біля своїх «точок» узялися близько двох сотень підприємців і подякував їм за сумлінне виконання обов’язків. А обхід міста муніципалами продовжиться і в понеділок, адже чимало установ і закладів недільного дня закриті, а щодо порушників правил благоустрою складатимуться протоколи, за якими будуть штрафні санкції. Водночас, було наголошено, що в разі травмувань городян на прилеглій території підприємств та закладів, на тротуарах чи слизьких східцях, встановлюватимуться винні, які нестимуть відповідальність. До речі, протягом доби до травмпункту міської лікарні звернулося 11 осіб, з яких лише одна людина – стосовно травми внаслідок падіння на вулиці (інцидент стався на вул. Шопена, мер наголосив на цьому керівнику відповідного ЖРЕРу, обставини з’ясовуються).
Міський голова також знову акцентував на своєму проханні до ужгородців – не залишати машини на узбіччях шляхів, адже це утруднює роботу снігоприбиральної техніки.

Недоліки наказано чимшвидше усунути, а загалом ситуацію в місті мер охарактеризував як задовільну – основні магістралі розчищені, більшість тротуарів прибрана, роботи тривають і продовжаться увечері й уночі та, звісно, і в понеділок.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міськради