Закарпаття: Уповноважений з прав дитини Юрій Павленко два дні перебуватиме в області

За цей час високопосадовець відвідає кілька дитбудинків сімейного типу, пункт тимчасового перебування біженців «Латориця» у Мукачеві, візьме участь у кількох нарадах та прес-конференції.

У вівторок, 24 січня, очільник області Олександр Ледида зустрівся з Уповноваженим Президента України з прав дитини Юрієм Павленком та регіональним представником УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олдріхом Андрисеком.

На зустрічі також були присутні заступник керівника краю Іван Качур, заступник голови облради Андрій Сербайло, начальники профільних управлінь, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Минулого року Олександр Ледида зустрічався з Юрієм Павленком двічі. Щоразу після таких зустрічей, зауважив очільник Закарпаття, вирішується цілий ряд проблем, пов’язаних питаннями захисту прав дітей:

– Президент України неодноразово піднімає ці питання на зустрічах, зокрема, з керівниками регіонів. Віктор Янукович наголошує: Україна прагне до європейської спільноти, відтак, права людини, захист прав дитини, мають забезпечуватися на найвищому рівні. І, хоча грошей не завжди вистачає, багато в цьому напрямку залежить від людського фактору, організаційної роботи влади.

 

 

 

 

 

 

Юрій Павленко, зі свого боку, подякував обласній владі за допомогу в організації міжвідомчої наради стосовно захисту прав дітей-біженців, які опинились в Україні без батьків чи супроводу. Також Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко позитивно оцінив стан справ щодо вищезгаданих питань на Закарпатті:

– Закарпаття завжди славилося ефективною роботою щодо прав захисту дітей. Багато проектів у цій сфері, які сьогодні вже стали загальнонаціональними, брали свій початок саме у вашому краї. І навіть, скажу чесно, підготовка базових рішень щодо створення інституту Уповноваженого Президента України з прав дитини велась на Закарпатті.

Регіональний представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек зауважив:

– Приємно, що десята така міжрегіональна нарада стосовно захисту прав біженців відбудеться саме в Закарпатті. Адже Ваш край може стати прикладом міжнаціональної толерантності, зокрема, й терпимості та людського ставлення до біженців.

zakarpatpost.net