Тріскучі морози почнуть захоплювати Україну у ніч на середу

Істотне зниження температури повітря почнеться в ніч на 25 січня зі східних і південно-східних областей України, прогнозує Укргідрометцентр.
“Зниження температури до 15-19 градусів морозу. Протягом найближчих днів це похолодання пошириться на всю територію України”, – повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, через кілька днів нічні температури складуть в Україні від 15 до 20 градусів морозу, вдень – від -10 до -16 градусів.

“Найхолодніше буде на лівобережжі, особливо в східних областях, і на півночі лівобережжя, де температура може досягати 22-28 градусів морозу. Найтепліше буде у Криму: вночі від -9 до -14, вдень від -2 до -8”, – зазначив Кульбіда.

Начальник Укргідрометцентру наголосив, що у зв’язку зміна погодних умов призведе до сильних хвилювань на морях, обмерзання суден, істотного погіршення видимості, що дуже серйозно ускладнить умови для судноплавства.

З 4 по 7 лютого Гідрометцентр прогнозує короткочасне потепління, яке супроводжуватиметься випаданням мокрого снігу, а 8-9 лютого знову почнеться похолодання, але воно вже не досягне показників, які будуть в кінці січня.

Кульбіда додав, що ще довгий час у Карпатах і Криму буде зберігатися небезпека сходження снігових лавин. Також він вказав на те, що очікується перше замерзання морів у цьому році.

tsn.ua