В Ужгороді відкрили перший пункт обігріву

На площі Фенцика в Ужгороді розгорнуто пункт обігріву і надання медичної допомоги: два намети, один зі столами, інший обладнаний ліжками, облаштували службовці МНС.

Як прокоментував міський голова Віктор Погорєлов, міська влада облаштує ще три пункти, де люди під час морозів зможуть зігрітися, випити гарячого чаю і в разі потреби отримати медичну допомогу.

“За рекомендацією міністра МНС Віктора Балоги у зв’язку з прогнозованим пониженням температури в Ужгороді відкриваються пункти для обігріву. Місця, які зможуть прийняти по декілька людей, міська влада відкриває в різних районах: у медичній установі на перехресті вулиць Капушанської і Легоцького, облаштовується такий пункт на вулиці Грибоєдова на цокольному поверсі поліклініки, і на Шахті – у соціальному центрі.

А для цього пункту за проханням обласних МНС-ників ми визначили місце в центрі – тут, біля обласної філармонії. Цей пункт може відвідати будь-яка людина, яка не маючи коштів на відвідання кафе, потребує обігріву. Тут є належні умови: водопостачання, електричне живлення, облаштований туалет.

Службовці МНС зробили все, аби тут була й польова кухня, а міська влада попросила підприємців допомогти з продуктами, і люди, які цього потребують, мають змогу випити гарячого чаю та перекусити. В разі необхідності буде надана і медична допомога”, – поінформував Віктор Погорєлов, розповівши, що у пунктах, розташованих у стаціонарних будівлях, люди зможуть знайти і притулок для ночівлі, – інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

“Виконуючи доручення міністра МНС територіальне управління МНС у Закарпатській області спільно з Ужгородською мерією відкрило пункт обігріву. За прогнозами синоптиків можливе різке похолодання і такі пункти мають допомогти громадянам, надати їм змогу тут перебути, отримати допомогу лікаря тощо. Цей пункт ми розгорнули практично за дві години, тут на місці є техніка, є фахівці, лікарі, у тому числі й психологи”, – прокоментував Антон Зелінський, виконувач обов’язків начальника Територіального управління МНС у Закарпатській області.

Скільки часу діятиме цей пункт – покаже погода, відомо, що на Сході України значне похолодання, а на Закарпатті можливі морози близько 15 градусів, – зазначив Антон Зелінський.

zakarpatpost.net