Закарпаття: Військові взяли участь у змаганнях з гирьового спорту

Збірна команда з гирьового спорту 128-ої окремої механізованої бригади взяла участь в змаганнях на першість 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

26 січня, у Львові, на базі 80-го окремого аеромобільного полку відбулися змагання з гирьового спорту, в яких взяли участь 10 команд військових частин шести областей Західної України. Як повідомив господар змагань – начальник фізичної підготовки та спорту аеромобільного полку капітан Василь Дзяма загалом прибуло 69-ть спортсменів-військовослужбовців різних вагових категорій.

– Перш ніж приїхати до Львова спортсмени змагалися у своїх військових частинах, гарнізонах за право представляти їх на першості корпусу. Відразу видно, що на місцях відбір проводився ретельний, тож учасники демонстрували хорошу спортивну майстерність, – зазначив офіцер.

Загалом гирьовики вправлялися у підніманні гир на максимальну кількість разів у поштовху та гирі у ривку за визначений проміжок часу.

Підводячи підсумок змагань почесний гість Заслужений майстер спорту, голова Львівського обласного осередку Федерації гирьового спорту України капітан Володимир Андрейчук подякував присутнім за високі результати, що були продемонстровані впродовж змагань, а також висловив переконання в тому, що найголовніші перемоги у кожного з них ще попереду.

– Маю надію, що після повернення до своїх підрозділів ви надалі розвиватиме особисту майстерність та популяризуватимете гирьовий спорт в армійських колективах, тим більше, що цей рік керівництвом оборонного відомства визначено Роком фізичної підготовки і спорту, – зазначив капітан Володимир Андрейчук.

У загальнокомандному заліку першості 13-го армійського корпусу Сухопутних військ перше місце посіла команда 80-го окремого аеромобільного полку зі Львова, друге – команда 24 окремої механізованої бригади, з Яворова, а третє – 15 реактивного артилерійського полку з Дрогобича.

В особистому заліку у ваговій категорії до 60 кг перемогу святкував майстер спорту міжнародного класу старший лейтенант Руслан Какура (м.Львів), у ваговій категорії до 65 кг – старший прапорщик Михайло Візічканич (м.Виноградово), у ваговій категорії до 80 кг – кандидат в майстри спорту старший солдат строкової служби Віталій Чорняк (м.Львів), у категорії понад 90 кг – майстер спорту капітан Ігор Романів (м.Дрогобич).

Загалом представники команди закарпатських гирьовиків ще тричі підіймалися на п’єдестал пошани, так, у свої вагових категоріях, відзначилися старший лейтенант Юрій Богомол (м. Виноградово) – 2-ге місце у ваговій категорії до 70 кг, капітан Андрій Грузінцев (м.Мукачеве) – 3-тє місце у ваговій категорії до 75 кг, солдат строкової служби Юрій Тайпс (м.Мукачеве) – 3-тє місце у ваговій категорії до 80 кг.

Як повідомив, по завершенню змагань, старший офіцер відділення виховної роботи управління 128-ої окремої механізованої бригади, кандидат в майстри спорту капітан Андрій Грузінцев команді є над чим працювати і вона спроможна досягнути призових місць у загальному командному заліку.

– Перемоги легкими не бувають, вони є лише наслідком виснажливих тренувань у спортивному залі. Цей вид спорту, хоч і не є олімпійським, однак серед військовослужбовців здавна користується повагою, перш за все через те, що потребує лишень одного спортивного снаряду – гирі, та обмаль місця. Розпочавши з малих ваг вже за деякий час відчутно ефект від занять з гирями, адже під час вправ з ними працюють усі групи м’язів людського тіла. Думаю, що за підтримки командування бригади та планових тренувань – ми зможемо наступного разу показати більш високі результати, адже у нас в активі є ще спортсмени, які цього разу хоч і не здолали суперників, однак були близькими до переможних очок, це – капітан Дмитро Богуш, старший прапорщик Віталій Клименко, солдат строкової служби Василь Ількович, – розповів офіцер.

Варто зазначити, що за результатами першості 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України з кращих військовослужбовців буде сформовано збірну команду 13-го армійського корпусу, яка незабаром розпочне підготовку до участі у першості Збройних Сил України з гирьового спорту. Сподіваємося, що воїни-закарпатці також увійдуть до числа тих, хто захищатиме честь корпусу.

Джерело:  Підполковник Віталій Іванов

www.mukachevo.net