Відновлено Чемпіонат Закарпаття з хокею

Після 26 років прикрого «затишшя» хокей повертається на Закарпаття. Сумнівів у цьому не залишається хоча б тому, що цієї зими на головній ковзанці Закарпаття «Ice Land» пройшло вже декілька окремих ігор, логічним продовженням яких став чемпіонат області, що стартував сьогодні.

Розпочався він грою двох ужгородських команд – «Шахтарські барси» та «Ужгородські вовки», якій передувала своєрідна родзинка – виступ єдиної в Україні команди чірлідерів на ковзанах: хлопці і дівчата показали, що таке справжній командний дух та спортивний драйв. Олександр Кузнєцов, суддя гри, перед грою розповів про особливість аматорського хокею: «За правилами міжнародної асоціації хокею, аматорський хокей має бути безконтактним – без жорсткості, без грубості, бо мета турніру – популяризувати цей вид спорту і не травмуватися. Хокей – жорсткий, але не жорстокий спорт. Отримання травми карається дискваліфікацією гравців на кілька років, а в аматорському хокеї за завідомо грубу гру будуть штрафи і теж дискваліфікації».

Порушуючи спортивні прикмети, ще до початку гри ми поспілкувалися з капітанами обидвох команд.

Сергій Ковач («Ужгородські вовки»): «Готувалися до чемпіонату швидко, але на перемогу налаштовані, інакше би і участі не брали. Про суперника знаємо, що це сильна команда, але і ми не підкачаємо».

Томаш Мітуля («Шахтарські барси»): «З тих пір, як у нас з’явився каток, регулярно збираємось і тренуємось. Раніше, коли погода дозволяла, грали на озерах, але то зовсім не те. Але головне, що ми всі спортивні люди, хоч і не професіонали, однак живемо хокеєм, тому впевнені в перемозі».

З таким бойовим настроєм команди почали гру. Вже на 5-й хвилині першого періоду рахунок гри відкрив Сілард Феєр з «Шахтарських барсів», давши початок динамічній та напруженій грі. Боротьба тривала до останніх хвилин третього періоду, завершившись перемогою «Шахтарських барсів» з рахунком 5:3.

Загалом на чемпіонаті області будуть грати 2 словацькі, 4 ужгородські, 2 івано-франківські команди. Найбільш серйозне суперництво прогнозують зі словацькими командами, адже в цій країні дуже сильні хокейні традиції.

Наступна гра відбудеться у неділю, 29 січня, о 22.00 гратимуть ще дві ужгородські команди – «Синевир» та «Спартак-46». Перед тим пройде і черговий тур Західноукраїнської аматорської хокейної ліги, однак з ким гратимуть «Закарпатські ведмеді», поки невідомо: яворівський «Явір», який є беззаперечним лідером Ліги, в останній момент відмовився приїхати, заробивши технічну поразку.

zakarpattya.net.ua