Україна зійшла зі шляху євроінтеграції – глава МЗС Швеції

Глава МЗС Швеції Карл Більдт вважає, що Україна зійшла зі шляху європейської інтеграції і опинилася на перехресті.
“Питання стоїть так: чи може Україна повернутися на шлях євроінтеграції, чи ми застрягли на тому, що є де-факто відходом від євроінтеграції”, – сказав він у ході восьмого українського ланчу в Давосі, передає Радіо Свобода.

Шведський міністр нагадав, що ПАРЄ чітко висловила свою позицію про те, що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом зараз залежить від того, як довго буде знаходиться в ув’язненні екс-прем’єр Юлія Тимошенко.

Глава шведського МЗС підкреслив, що не почув пояснень у виступі президента України Віктора Януковича. За його словами, справа Тимошенко – не єдине, а лише найвідоміше з цілого ряду сумнівних справ.

За словами ж європарламентарія Марека Сівеца, основним випробуванням стануть вибори 2012 року. “Якщо вони будуть вільними, то тоді Україна може бути частиною Європи, інакше – це все, це кінець мрії”, – констатував Сівець.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи прийняла Резолюцію 1862 “Функціонування демократичних інститутів в Україні”, яка не виключає санкцій проти діючої української влади.
Gazeta.ua