Холод досяг рівня стихійного лиха

Уряд доручив усім службам, що забезпечують життєдіяльність населення та економіки, перейти на посилений режим роботи з цілодобовим чергуванням із повною готовністю до швидкого усунення складних ситуацій, що можуть виникати в умовах низьких зовнішніх температур.

 

Як повідомляє Урядовий портал, про це перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій КЛЮЄВ заявив на селекторній нараді щодо організації роботи органів влади та місцевого самоврядування в умовах значного похолодання за участі керівників всіх регіонів України.

«Україну чекає похолодання по всій території, а у східних, центральних та північних областях 1-5 лютого – до мінус 29-33 градусів, досягаючи критеріїв стихійного гідрометеорологічного явища», – повідомив А.КЛЮЄВ.
За його словами, послаблення морозів та короткочасний сніг, за попередніми розрахунками, очікуються тільки з 7 лютого.

«Не можна допускати аварій на підприємствах житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу. Не повинно виникати надзвичайних ситуацій у закладах освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення та на промислових об’єктах», – заявив А.КЛЮЄВ.

Також уряд доручив створити у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади та в регіонах, а також у містах і районах штаби під головуванням перших заступників голів зазначених органів влади, які контролюватимуть ситуацію та вживатимуть заходів щодо негайного врегулювання проблемних питань.

Керівництво центральним штабом, що має забезпечити координацію роботи усіх штабів, за дорученням прем‘єр-міністра України здійснюватиме перший віце-прем‘єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі.

А.КЛЮЄВ звернув увагу керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади на персональну відповідальність за організацію роботи щодо забезпечення нормальної життєдіяльності держави та безумовного виконання наданих доручень.

«У разі ускладнення ситуації доповідати негайно черговому Центрального штабу при Кабінеті міністрів та мені особисто», – наголосив А.КЛЮЄВ.

unian.net