Закарпаття: Губернатор побував на репетиції ансамблю «Юність Закарпаття»

Та привітав танцюристів з 50-річчя його створення.
Нещодавно ансамбль відсвяткував 50-річчя створення, а його керівник, народний артист України Михайло Сусліков – 90-річний ювілей. З цієї нагоди відбувся ювілейний творчий вечір під символічною назвою «Мої роки – моє багатство» заслуженого самодіяльного ансамблю танцю «Юність Закарпаття».

За п’ять десятиліть закарпатські танцюристи стали відомими у багатьох країнах, зриваючи овації під час гастролей у Франції, Великобританії, Італії, Греції, Польщі та багатьох інших країнах. Ансамбль «Юність Закарпаття» у різні роки ставав володарем гран-прі престижних міжнародних фестивалів.

Оскільки керівник краю не мав змоги відвідати ювілейний творчий вечір колективу, – завітав на репетицію. Танцюристи виконали кілька танців. Зокрема, і фірмову «візитівку» хореографічного колективу, якою є так звана «хвиля Суслікова» – оригінальний танцювальний елемент, під час якого танцюристи, виставлені в один ряд, імітують своїми рухами хвилі бурхливої Тиси.

 

 

 

 

 

 

 

Головним натхненником та невтомним керівником молодого покоління танцюристів «Юності Закарпаття» від самого початку є Михайло Сусліков. Хореограф розповів Олександру Ледиді про історію колективу, ознайомив з умовами, в яких тренуються, розповів про проблеми. Так, ансамбль вже давно шукає можливість оновлення танцзалу – підлога за десятки років стала майже непридатною для репетицій. Керівник області пообіцяв: допоможе з заміною паркету.

Також Олександр Ледида сприятиме організації гастролей колективу до Чехії та допоможе з отриманням віз, повідомили zakarpatpost.net в прес-центрі ОДА.