Закарпатці, які матимуть подвійне громадянство, в ОДА не працюватимуть

Згідно реформи про державну службу.

Державна служба для закарпатців після прийняття відповідної реформи суттєво зміниться. Зокрема, якщо ти маєш друге громадянство та є родичем якогось начальника, то на державну службу дороги нема.

Про це повідомив начальник управління державної служби головдержслужби України в Закарпатській області Василь Попадинець під час телевізійної програми “Зона актуальної уваги” на телеканалі “Тиса-1”.

Він зазначив, що реформа вже почалася 9 грудня. Саме тоді новий закон підписав Президент Віктор Янукович. Сам проект містить чимало сюрпризів для чиновників. Одна з них – суттєве скорочення держслужбовців. На скільки саме поменшає чиновників в області, В. Попадинець відповідати не став. Лише зазначив, що на його управління, наступного року передбачено фінансування на 6 працівників, а не 8, як раніше.

Крім того, нова реформа має суттєво підвищити зарплату чиновникам. За словами В. Попадинця, держслужбовцям обіцяють зарплату мінімум 2 тисячі гривень. Нині ж 80% працівників адміністрацій отримують 1200 гривень. Також реформа повинна викоренити таке явище як кумівство в державній роботі.

“Зокрема, якщо ви очолюєте управління, то у вас не повинен працювати жоден родич. Навіть та людина, з якою ви проживаєте, але не перебуваєте у шлюбі, – зазначив він. – Щоправда, якщо ви не працюєте в селі або в гірській місцевості, де людей не так багато”.

Закрита дорога до служіння народу в кабінетах влади і закарпатцям, які мають подвійне громадянство. Для цього вже навіть створять спеціальні комісії для перевірки.

Окрім того, пенсія держслужбовця згідно змін складатиме не більше 8 посадових окладів.

uzhgorod.net.ua