В Ужгороді з пам’ятника на кладовищі украли 12 кілограмів бронзи

Днями в міське управління міліції звернулася із заявою жителька Ужгорода, викладач УжНУ.

Прийшовши на міське кладовище Кальварія відвідати могилу свого батька – одного з колишніх ректорів Ужгородського університету, вона виявила, що з надгробного пам’ятника невідомі зловмисники викрали дві бронзові барельєфні пластини  у вигляді обличчя та книги загальною вагою 12 кілограмів. Сума заподіяних збитків склала 2000 гривень.

Негідників, які це зробили, розшукує міліція. З місця події вилучено ймовірне знаряддя скоєння злочину — півтораметровий металевий прут. Наразі скоєне кваліфікується, як крадіжка. За фактом порушено кримінальну справу за ст. 185 ч.1 КК України.

Нагадаємо, що це вже не перша подібна крадіжка з Кальварії, зокрема, не так давно невідомі поки зловмисники виламали бронзові літери з монумента загиблим радянським воїнам.

У такий спосіб тут промишляють так звані «мисливці за металом», і в жодному разі не йдеться про вандалізм — це банальна крадіжка металу з метою здати його опісля на підпільний пункт прийому металобрухту.  Та зловмисники, які це роблять, понесуть заслужене покарання.

zakarpatpost.net