Коельо підтримав Інтернет-піратів: завантажуйте мої книги, жадібність веде в нікуди

Письменник у своєму блозі назвав Pirate Bay “новим і цікавим способом промоутування мистецтва”.

Письменник у своєму блозі назвав Pirate Bay “новим і цікавим способом промоутування мистецтва”.

“У вас є музична група? Ви надихаючий кінопродюсер? Комедіант? Автор мультфільмів? Вони замінять першу сторінку посиланням на вашу роботу. Як тільки я зрозумів це, я вирішив взяти участь. Деякі мої книги є тут і … реальні продажі моїх книг лише виросли з тих пір, як користувачі завантажили книги на торренти”, – написав Коельо.

Він також попрохав: “Будь ласка, завантажуйте мої книги безкоштовно і, якщо вам сподобається, придбайте потім справжню – це наш спосіб сказати індустрії, що жадібність веде в нікуди”.

Коельо додав, що бачить в Інтернеті ознаки нових часів з принципово іншим ставленням до ідей. “Пройшли назавжди старі добрі часи, коли в ідеї був власник. По-перше, тому що ми всі лише переробляємо з разу в раз одні й ті ж чотири історії: любов між двома людьми, любовні трикутники, боротьба за владу і подорож. По-друге, тому що всі письменники хочуть лише, щоб їх читали, неважливо де: в газеті, блозі, брошурі або на стіні”, – зауважив він.

Слід зазначити, що минулого місяця Коельо активно виступав проти ухвалення в США антипіратського законопроекту SOPA, називаючи його “реальною загрозою, причому не тільки для американців, але для всіх нас, оскільки закон вплине на всю планету”. Нагадаємо, увага Інтернет-користувачів України прикута до ситуації з закриттям файлообміннику Ex.ua.