До кінця 2013 року на Закарпатті відкриють регіональний перинатальний центр

Про це сьогодні, 2 лютого, під час прес-конференції в Ужгороді повідомив начальник управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА Роман Шніцер.

Старий пологовий будинок, що на БАМі, реконструюють у обласний перинатальний центр. Ужгородський міський перинатальний центр продовжуватиме свою роботу.

“До кінця березня 2012 року буде розроблена проектно-кошторисна документація. З початку квітня цього ж року почнеться реконструкція. Завершитися все має у 2013 році”, – додає Шніцер.

За словами начальника управління, у краї справді є потреба саме в Обласному перинатальному центрі. Потужностей Ужгоодського міського перинатального центру для забезпечення повноцінної рододопомоги жінкам з інших районів недостатньо. Обмежене фінансування унеможливлює повного обсягу медичної допомоги вагітним і породіллям високого та вкрай високого ступеню перинатального та материнського ризику і новонародженим. 

На запитання, чи вистачатиме компетентних лікарів для Обласного перинатального центру, Шніцер запевняє, що для цього є відповідні кадри.

karpatnews.in.ua