В Ужгороді триває «боротьба зі снігом»

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов в неділю вранці провів нараду з комунальними службами міста щодо прибирання снігу та протидії аваріям, які можуть бути спричинені погодою, де розставив акценти на найбільш проблемних питаннях.

Так, ЖРЕРи доповідали про ліквідацію замерзань комунікацій, які трапляються на мережах, де мешканці самовільно встановили насоси (так звані “безбашенки”), не ізолювавши пристрої і труби. В місті є кільканадцять таких випадків, де зараз працюють аварійні бригади, на адреси розподілили слюсарів різних ЖРЕРів, які продовжують відігрівати проблемні стояки.

Але передовсім йшлося про прибирання снігу – техніка, грейдер і трактори, працює з ночі, і вдень прибиратиме вже розбиту після підсипань снігову суміш. Віктор Погорєлов наголосив на очистці тротуарів, підходів до установ і закладів, а також – до церков, розподілив завдання між службами. Особлива увага – підйомам; очистку і підсипання доріг “складного ландшафту” (як, до прикладу, виїзд на Капітульну), наказано тримати під постійним контролем, як і стан тротуарів, зокрема, у центрі міста. водночас міський голова наголосив комунальникам: на недільний вечір знову прогнозують сніг, і подальший стан доріг й тротуарів залежить від оперативної й відповідальної роботи служб.

Прес-служба міської ради нагадує: через снігопад проїзд у центр міста цих вихідних відкритий, і знову акцентує на проханні до мешканців і гостей Ужгорода не залишати машини на узбіччях доріг, аби снігоприбиральна техніка могла виконувати свою роботу, зокрема, у вечірній і нічний час. Також у мерії наголошують на необхідності дотримання Правил благоустрою, за якими власники, орендарі та адміністрації будинків, установ і підприємств відповідальні за очистку території біля своїх об’єктів.

zakarpatpost.net