Закарпатські санаторії – для закарпатців

Ветерани органів внутрішніх справ Рахівського й Тячівського районів посеред зими дістали можливість відпочити в одному з санаторіїв Закарпаття.

Тридцять чоловік, які звернулися до нашого земляка, народного депутата Василя Петьовки по допомогу, 1 лютого поїхали оздоровлюватися на Свалявщину у «Кришталеве джерело».

Один із щасливців – Михайло Іванович Варга – прослужив в органах внутрішніх справ понад 30 років, а відпочивав у санаторії лише двічі, і то за власний кошт. «Дуже вдячний за те, що нас, ветеранів, не забувають, і зробили нам такий щедрий подарунок», – зізнається підполковник міліції.

Анатолій Бедзір та Василь Тов­тин, своєю чергою, зауважили, що Василю Петьовці вони щиро вдячні. Адже дуже приємно, що в краї є люди, яким небайдужа доля ветеранів. Які виділяються серед загалу доброзичливим ставленням до пенсіонерів та з розумінням ставляться до їх проблем.

А Михайло Стенавський й Іван Рахівський поділилися першими враженнями: «З усього помітно, що «Кришталеве джерело» – заклад, який динамічно розвивається. Дуже зручні й затишні кімнати, приємно вразило харчування – якісне, як удома, і вишукане, як у найкращому ресторані, – приваблива простора територія.

«Зібрали ми 30 чоловік, і це досить велика кількість для разового заїзду в оздоровницю», – розповів голова закарпатської обласної організації пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ Віктор Отовчиць, зазначивши, що для кожного з групи це величезна можливість поправити своє здоров’я.

«Ветерани органів внутрішніх справ: майори, підполковники, капітани міліції – зможуть пройти повний медичний огляд в закладі з хорошою лікувальною базою, а для літніх людей це вкрай важливо. На прийомах багато жителів Тячівського та Рахівського районів зверталися з таким проханням до Василя Васильовича, і народний депутат вирішив організувати таку акцію, адже мало хто з пенсіонерів може дозволити собі подібні процедури й відпочинок. Загалом Закарпаття – рекреаційний край з унікальними можливостями поліпшувати й зміцнювати найцінніше, що має людина – здоров’я. І треба щоб наші краяни мали таку можливість», – повідомив помічник нардепа Михайло Штефко.

Закінчиться путівка 11 лютого, а вже з 20 числа санаторій прийме на оздоровлення групи мешканців з різних населених пунктів гірських Тячівщини та Рахівщини.

uzhgorod.in