Балога хоче окремий час для Закарпаття

Найближчим часом Росія повернеться до переходу на зимовий і літній час, прогнозує глава МНС України Віктор Балога.

«Росія зробила помилку, і повірте, що пройде дуже короткий час – максимум рік-півтора – і Росія перейде на той же принцип, який був до прийняття ними рішення, щоб не переходити (на зимовий час – ред.)», – сказав чиновник у п’ятницю в ефірі каналу Інтер.

Відповідаючи на запитання ведучого про політизацію проблеми часових поясів, Балога визнав, що це питання в СНД стало політичним, передає «ЛIГАБiзнесIнформ».

При цьому Балога підкреслив, що в Україні прем’єр-міністр Микола Азаров порадився з міністрами і вченими, і вони прийняли зважене колегіальне рішення: країна повинна залишитися у другому часовому поясі. «У зв’язку з тим, що ми проводимо Євро-2012, ми ще раз переходимо на літній час, потім восени переходимо на зимовий і ставимо крапку. Прем’єр у цьому питанні поставив крапку, толерантно і це влаштувало всіх», – зазначив міністр.

Також, за словами Балоги, пізніше українські вчені внесуть пропозиції про введення регіонального часу для Донбасу і Закарпаття – зі зміщенням на півгодини. Він нагадав, що «це практикувалося і в радянський час, і на початку незалежності України, це нормальна практика, і вона допоможе зняти ті проблеми, які виникли».

Законопроект про обчислення часу на території України грунтуватиметься на позиції уряду – цього року перейти на зимовий час і залишити Україну у другому часовому поясі.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 р. парламент прийняв постанову, якою було скасовано перехід на зимовий час в Україні. А 18 жовтня 2011 депутати відмінили цю постанову.

25 січня уряд відклав розгляд законопроекту про порядок обчислення часу на території України на наступний тиждень.

zakarpattya.net.ua

One thought on “Балога хоче окремий час для Закарпаття

  • 06.02.2012 at 17:50
    Permalink

    От міністра маємо… дійсно “надзвичайного”!
    На вулиці із-за морозів гинуть люди, а головний МНС-ник базікає про часові пояси в Україні та прогнозує “що і як робитиме Росія”!

    P.S. ПР хочет, чтобы Балога отчитался о гибели людей от мороза (http://podrobnosti.ua/power/2012/02/06/818837.html).

Comments are closed.