1139 пожеж сталося на Закарпатті за минулий рік

Впродовж минулого року обласним рятувальникам довелося ліквідовувати 5 надзвичайних ситуацій. Відповідно, майна врятовано більше, ніж на 21 мільйон гривень. 162-ом особам МНСівці зберегли життя. 1139 пожеж виникло за рік.

Слід зазначити, що вже з початку 2012 року Гірською пошуково-рятувальної частиною Аварійно-рятувального загону спеціального призначення здійснено 42 виїзди на аварійно-рятувальні та пошуково-рятувальні роботи, під час яких врятовано 90 осіб.
 
Фахівцями піротехнічної групи здійснено 89 виїздів на знешкодження вибухонебезпечних предметів, під час яких знайдено та знешкоджено 1008, хоч і застарілих, але так само небезпечних боєприпасів.
 
Так у 2011 році на Закарпаття виникло 1139 пожеж, економічні втрати від яких склали понад 36,2 млн. грн. У вогні загинуло 48 чоловік, ще 20 отримали різного ступеню важкості опікові травми та отруєння чадним газом.
 
рацівниками Управління здійснено перевірки 15109 об’єктів, запропоновано до виконання 73882 тис. заходів. За наслідками перевірок до 3315 правопорушників вжито заходи адміністративного впливу, призупинено експлуатацію 317 об’єктів, окремих будівель, споруд та приміщень.
 
Забезпечено належний рівень пожежної безпеки місць проведення масових заходів по святкуванню Новорічних, Великодніх та Першотравневих свят. Здійснено ряд профілактичних заходів щодо забезпечення протипожежного захисту об’єктів відпочинку громадян і оздоровлення дітей, нового врожаю, протидії пожежам лісів, сільгоспугідь у літній період 2011 року, завдяки чому не допущено виникнення пожеж.
 
З метою підвищення прозорості діяльності Управління та зменшення адміністративного тиску працівниками Держтехногенбезпеки здійснювалися перевірки винятково суб’єктів господарювання з високим ступенем прийнятного ризику, проведення експертизи протипожежного стану підприємства лише ліцензіатами, а також вживалися заходи щодо спрощення процедури отримання дозволів на початок роботи та застосування органами державної інспекції техногенної безпеки запобіжних заходів. На офіційному веб-сайті Управління оприлюднені дані єдиного електронного реєстру суб’єктів господарювання, якими отримано дозволи на початок роботи та подано декларації; критерії та періодичність проведення планових заходів; перелік об’єктів високого ступеня прийнятного ризику.

Управління Держтехногенбезпеки та Управління МНС у Закарпатській області