Гривня стає популярною у Європі

Європа на час Євро-2012 продаватиме в своїх аеропортах гривню. 

Заради зручності футбольних уболівальників на час проведення Євро-2012 в основних аеропортах Європи в обмінниках буде продаватися гривня, повідомив віце-прем’єр – міністр інфраструктури Борис Колесніков.

За його словами були також спрощені всі процедури, з усіма прикордонними пунктами на державному кордоні налагоджений зв’язок. Також нещодавно була досягнута домовленість про те, щоб гості ЧЄ перетинали державний кордон України-Польщі лише раз на боці Польщі, за спрощеною процедурою.

“Враховано навіть те, що в основних аеропортах західного світу в обмінниках буде продаватися гривня, щоб уникнути ситуації, коли в аеропорт “Бориспіль” прилітає 10-15 тисяч іноземних гостей і вони одночасно намагаються купити місцеву валюту”, – зазначив Колесніков.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2011 року в Нацбанку України заявили, що Європа зацікавлена в розширенні міжнародного обігу гривні. “До нас регулярно звертаються. Люди хочуть брати нашу гривню напередодні Євро-2012, вивозити, щоб торгувати у своїх країнах”, – запевнив директор Департаменту з управління валютними резервами і здійсненням операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

tsn.ua