Європу хвилює не тільки економічна криза, а й життя ромів

Сьогодні голова постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва Михайло Кічковський бере участь у засіданні Комітету з поточних справ Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. 

В ході засідання його учасники – представники місцевих і регіональних влад країн Європи обговорили та затвердили пріоритети та план роботи Комітету на 2012-2013 роки, розглянули проекти резолюцій щодо впливу економічної кризи на місцеву і регіональну владу, про політичне розмежування молоді, про зміни, що відбуваються в арабських країнах, і політику нового сусідства та можливості для місцевої і регіональної демократії, а також про подальші заходи щодо Саміту мерів з питань ромів.
Також розглянуто питання щодо сприяння реалізації на регіональному рівні положень Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та наруги сексуального характеру. Завтра це питання буде широко обговорено на організованому Комітетом з поточних справ семінарі «Боротьба з сексуальною експлуатацією дітей на місцевому і регіональному рівні».

Прес-служба обласної ради