Депутат Ужгородської міської ради від “Фронту Змін” вимагає роз’яснень у справі вбивства підприємця

“Резонансне вбивство ужгородського підприємця повинно стати уроком для всіх людей. Адже на місці потерпілого міг бути кожен”, – вважає депутат Ужгородської міської ради Ярослав Шафарь. Саме він одним із перших прибув на місце трагедії та, оцінивши ситуацію,  викликав міліцію і швидку допомогу.

 

Нагадаємо, інцидент стався 2 лютого післяобідньої пори в Ужгороді по вулиці Уральській. Словесна перепалка між учасниками дорожнього руху закінчилася бійкою. Після сильного удару один із чоловіків упав і знепритомнів. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. Потерпілого доставили до лікарні, де він помер, так і не прийшовши до тями. Причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма.

Особу потерпілого невдовзі встановили — ним виявився 52-річний житель міста, приватний підприємець, власник кафе “Рit Stop”. Чоловік їхав на роботу, коли раптом дорогу йому загородив невідомий молодик напідпитку. Той ішов проїжджою частиною дороги, перегородивши шлях машині, яку не хотів пропустити. Водій зупинився і зробив пішоходу зауваження. На що останній на очах багатьох свідків ударив чоловіка кулаком в обличчя. Падаючи , потерпілий ударився головою об мерзлий асфальт і втратив свідомість. Винуватець трагедії з місця події втік.

Оцінюючи дії міліції, Ярослав Шафарь каже, що правоохоронці спрацювали вправно. Вже за півгодини особу винуватця встановили та невдовзі затримали. Однак досі невідомо, за якою статтею судитимуть злочинця.

“Вбивство через необережність, ненавмисне вбивство чи нанесення поранень, які спричинили смерть – від формулювання залежить, як буде покарано вбивцю, – каже депутат. – Я не бажаю нікому зла, але й не хочу, щоб хтось на цьому заробив чергового “Лексуса”. Крім того, цей випадок повинен стати уроком для кожного. В цій ситуації міг опинитися будь-хто, а зарадити трагедії не змогли. Чому потерпілого зі встановленою черепно-мозковою травмою не відвезли відразу до відділення нейрохірургії, а в травмпункт, де немає належного обладнання? Хто недопрацював, щоб врятувати людину?” 

На найближчу сесію Ужгородської міської ради депутати від “Фронту Змін” мають намір підготувати запит до прокуратури та міліції, аби почути звіт правоохоронців про хід розслідування справи та не допустити несправедливого вироку, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі Закарпатської обласної організації політичної партії “Фронт Змін”.

zakarpatpost.net