Микола Вегеш ще не визначився, чи хоче й далі бути ректором

Ректор Ужгородського національного університету Микола Вегеш ще не визначився, чи висуватиме свою кандидатуру на нових виборах ректора. Про це Микола Миколайович заявив журналістам сьогодні, 9 лютого, після завершення зборів трудового колективу УжНУ.

На питання про повторне балотування на посаду ректора, пан Вегеш відповів: «Я ще не визначився. Мені важко про це сказати. Правду кажучи, у зв’язку з тим, що дане міністерство (Міносвіти – Ред.) блокує всі питання Ужгородського університету, я не бачу ніякої перспективи займати цю посаду. Від того, що у візитці буде написано «ректор» мені від того не легше. Останні три роки вони надзвичайно важкі, перші чотири роки були нормальні – ми отримували фінансування. За останні три роки ми не отримували жодної копійки на капітальне будівництво, на ремонт і так далі. Якби не допомога з боку Віктора Балоги, Івана Балоги, окремих меценатів, ніколи б ми не зробили того, що зроблено за останні три роки».

На питання, коли Микола Вегеш визначиться із своїм вибором, він відповів: «Я не хочу зараз визначатися, тому що на даний момент це не актуально. На даний момент надзвичайно важливо хто буде виконуючим обов’язки і чи той виконуючий обов’язки вистоїть у боротьбі з Міністерством щодо об’єднання вузів. Можливий такий варіант, що Міністерство може призначити слабку не вольову людину, яка не так думає про університет, як про свої амбіції, і та людина просто сама зможе запропонувати об’єднання на тих умовах, які пропонує Міністерство. І повірте мені – після того вибори ректора УжНУ – це вже буде не актуально».

Повноваження Миколи Вегеша на посаді ректора УжНУ, нагадаємо, закінчуються 8 квітня. Далі до керівництва вишем приступає в.о. ректора, якого призначає міністр освіти.  Потім у Міністерстві мають визначити дату виборів нового керівника.

Час Закарпаття