Губернатор Закарпаття пообіцяв інвесторам – зелене світло

Очільник Закарпаття Олександр Ледида зустрівся з генеральним директором ТзОВ «Берег-Кабель ГмбХ» Яношем Фреєм.
Інвестиційне підприємство «Берег-Кабель ГмбХ» працює на Закарпатті вже шостий рік. Спеціалізація – виробництво та продаж (в Україні та за кордоном) джгутів, кабельно-провідникової продукції. Виробництво розташоване у м. Берегово.

Сьогодні на заводі працює 420 спеціалістів, незабаром їх кількість планують збільшити до п’яти сотень. Потужність виробництва – 700 тис. автомобільних джгутів на місяць. Минулоріч підприємство сплатило майже 900 тис. грн. податку на прибуток, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Наразі підприємство планує розширення виробництва. Новий завод на 500 робочих місць хочуть збудувати на околиці Іршави. Сума інвестицій, за попередніми розрахунками, перевищить 1,5 млн. євро.

Як розповів керівник заводу Янош Фрей, місцева влада пішла назустріч у питанні виділення землі під будівництво заводу. Питання у роботі інвестора виникають через деякі положення у Митному кодексі (адже підприємство працює на давальницькій сировині), існує й проблема з поверненням ПДВ.

– Стосовно внесення змін до митного законодавства – сформуємо та надамо пропозиції до столиці. Впевнений, їх врахують. Інвесторам на Закарпатті – зелене світло. Тому, запевняю, обласна влада допомагатиме у вирішенні всіх питань, – резюмував керівник області Олександр Ледида.

zakarpatpost.net