“Відродження” має великі плани на Закарпаття

В Ужгороді говорили про збільшення прав незахищеного населення. Український фонд «Відродження» запропонував впровадити на Закарпатті проект “Верховенство права”. Спеціалісти розповіли про правову допомогу та ефективні способи подолання бідності.
В Україні уже кілька років діють консультативні центри щодо надання правової інформації. На Закарпатті таких центрів поки не існує. Однак за бажанням громади відкрити заклад такого типу можливо.

Мета цієї програми – збільшити допомогу незахищеним верствам населення. Фонд запевняє: для того, щоб досягнути результату, потрібно інформувати людей про їх права: пільги, соціальні допомоги, державні виплати. Або ж давати їм змогу спілкуватися між собою. Чим більше особа суспільна, тим краще вона себе може реалізувати у буденному житті.

Найбільшу увагу в програмі звертатимуть на безпритульних, дітей-сиріт та незабезпечених мешканців села. Саме такі центри можуть допомогти з документацією, проконсультувати в особистій справі. Програма верховенства права також пропонує безоплатні послуги соціолога та психолога.

Український Фонд «Відродження» має великі плани на Закарпаття. Адже тут проживає найбільша ромська громада й нацменшини, і багато хто потребує інформаційної допомоги.

zakarpattya.net.ua