“Ужгородська палачінта” цього року пройщла на ковзанці

Критикований за неавтентичну назву фестиваль “Ужгородська Масляна” цьогоріч перейменували на “Ужгородську палачінту”. Крім того, з традиційного місця проведення у Боздоському парку його перенесли, очевидно – з рекламною метою, до найбільшої ужгородської ковзанки біля торгівельно-розважального центру “Дастор”, котрий став одним з організаторів.

Ті, хто налаштований більш критично, кажуть, що фестиваль не був велелюдним, а задекларовані самою суттю свята млинці (палачінти) готували всього в трьох наметах. Тоді як загалом дійство, якщо не брати до уваги лазання на стовп та спалення опудала Мари, скидалося на типові фест-заходи – з вином, шашликами та іншими речами. Натомість інші, не такі прискіпливі, раділи млинцям з медом, згущеним молоком і червоною ікрою, ягодами та яблуками, ананасами та лекваром, бринзою, під різними соусам, з медом та сметаною, а також вину та медовусі.

На святі в товаристві ужгородських байкерів-“падонків” був помічений зять Юлії Тимошенко Шон Карр. Він навіть хотів вилізти на стовпа за недорогими топанками. але друзі-байкери його відмовили.

О 15-й годині на святі спалили опудало Мари, а увечері всіх гостей “Ужгородської палачінти” пообіцяли  потішити файєршоу.

zakarpattya.net.ua