Закарпаття: Засуджено міліціонера-хабарника

15-го вересня минулого року заступник начальника міліції громадської безпеки лінійного відділу на станції “Чоп” УМВС на Львівській залізниці, вимагав та отримав від працівника стрілецької команди воєнізованої охорони хабар у розмірі 700 гривень за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності та продовження дії його дозволу на носіння та застосування вогнепальної зброї.

Після цього міліціонер одразу був викритий працівниками УСБУ в Закарпатській області. Таким чином міліціонер вчинив злочин, передбачений ст..368 КК України, – одержання хабара, повідомили zakarpatpost.net  у Закарпатській транспортній прокуратурі.

Рішенням Ужгородського міськрайонного суду від 3 лютого 2012 року посадовцю призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, втім, застосовано статтю 75 КК України (сприяння розкриттю злочину, щире каяття, перебування на утриманні неповнолітньої дитини) , згідно якої його звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Закарпатська транспортна прокуратура підтримувала державне обвинувачення та проводила слідство у цій справі. Про результати останнього судового засідання повідомив Закарпатський транспортний прокурор Ігор Сехін.