Заробітчани штурмують Київ в очікуванні Євро-2012

На Київ насувається нова хвиля заробітчан з інших регіонів, повідомляє ТСН. В областях дедалі важче працевлаштуватися, а в Києві, особливо перед Євро-2012, ринок праці прокидається.

Агенції із працевлаштування пропонують такі позиції: директор підприємства – 50 тисяч гривень за місяць, голова філіалу – 24, 12 – економіст, 5 тисяч – енергетик. Але з кожної позиції треба довести, що саме ви вартуєте цих грошей, адже роботодавці не готові переплачувати.

“Перший діапазон – це до 5000 гривень, середня ланка – це 5-6 тисяч, це старт, і до 16 тисяч – це коли запит адекватний, якщо людина має достатній набір компетенцій”, – пояснив консультант із працевлаштування.

Кількість людей, яку вміщає негумова столиця, статисти на часі вимірюють пачками солі. Оскільки цей продукт не підробляють, ним не спекулюють, і з’їсти його можна рівно стільки скільки просить організм.

Загалом житель столиці купує близько 2 кілограмів солі на рік. На економічному підйомі її продавали 7 тисяч тонн за рік. Тоді таким способом у Києві нарахували близько 4 мільйонів людей, з яких три мільйони – постійних жителів, і мільйон трудових кочівників.

До цього піку столиця ще не повернулася. Але про справжнє паломництво вже говорять ріелтери. Дешеві квартири розходяться миттю. Почало здаватися в оренду те, що кілька років навіть не виставляли.

Так, вартість квартири площею 60 кв.м з вбудованою кухнею становитиме близько 6 тисяч гривень.

Найближчі 4 місяці оренда буде тільки зростати. Щоби було дешевше, у квартиру заселяються по 3-4 людини.

Однак, експерти запевняють, що заробітки будуть сезонними. Додаткові робочі руки знадобляться влітку під час футбольного чемпіонату. Після нього буде хвиля безробіття, тому з місця не варто зриватися тим, у кого є постійна робота.

One thought on “Заробітчани штурмують Київ в очікуванні Євро-2012

  • 14.02.2012 at 11:59
    Permalink

    Шо за х-ня? Покажите таких: “…Загалом житель столиці купує близько 2 кілограмів солі на рік…” – это “рекомендованная” норма потребления соли, 6 грамм в день. А реально наш народ жрет в раза три больше! Значит и остальные цЫфири надо умножать на три?!!

Comments are closed.