Закарпаття: На Рахівщині освятили дерев’яний храм Трьох Святителів та Івана Хрестителя

Напередодні свята Трьох Святителів, з архіпастирським візитом Преосвященний владика Мілан відвідав парафію у присілку Березів села Косівська Поляна Великобичківського деканату.

Важливою подією для мешканців села і єпархії загалом стало освячення нового дерев’яного храму Трьох Святителів та Івана Хрестителя. На свято прийшла велика кількість вірників. Того дня, незважаючи на люті морози, Господь дарував гарну сонячну погоду.

Перед храмом владику зустрічав декан Великобичківського деканату прот. Микола Копич разом із молоддю. На освяченні та святковій Архієрейській Службі Божій співслужив вікарій Хустського вікаріату митр. прот. Тарас Ловска, а також 15 священиків, повідомляє mgce.uz.ua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У своєму пастирському слові владика Мілан сказав: «Дякуємо Господу Богу, що дарував нам ще один храм. Відтепер і тут, у цьому куточку нашої єпархії, маємо церкву, де можна буде возносити молитву. Висловлюю щиру подяку о. Миколі, який є будівничим храмів у цьому краї. Тішуся, що ця церква є 130-ою, яку я освятив.

Важливим є і те, щоб тут творилася спільнота вірників, які будуть приходити возносити Господу молитви, слухати Слово Боже, щоб те слово знайшло відкриті двері сердець, щоб могло формувати нас в дозрілих християн. Людина не стає автоматично християнином.

Можна говорити, що ми християнська країна, але ми знаємо, що людина стає християнином лише тоді, коли вона є формована у вірі. У Швеції та Норвегії уже відступають від тієї методики, де кожну людину автоматично записували, що він є євангелистом-лютеранином. Зараз мають пусті церкви. Вони усвідомили, що не є достатнім охрестити та записати кожного, хто народився, євангелистом, але потрібно чогось більшого…

 

 

 

 

 

 

 

 

Там найвиший рівень життя в Європі. Кожна людина з матеріальної точки зору є всім забезпечена. Але статистика каже, що там є найбільше самогубців людей похилого віку. Чому? Людина, котра все має, всім забезпечена… Багато людей живуть у будинках для літніх людей, де мають королівські умови. Вони відчувають себе самотніми, відчувають, що їм бракує любові. Молоді не турбуються про старих.

Потрібно, дорогі у Христі, щоб наше серце було сповнене Святим Духом, щоб ми могли кожного дня знову і знову змагатися на дорозі християнського життя, щоб відкривати двері для Господа, щоб він перемінював нас, наповнюючи своєю любов’ю. Щоб ми мали пошану один до одного. Щоб мали пошану до нового життя».

Наприкінці Літургії Преосвященний владика нагородив архієрейськими грамотами тих, хто долучився до будівництва нового храму, та висловив щиру подяку всім вірникам, які прийшли на це величне свято.

zakarpatpost.net