Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхай Баєр прибув до Закарпаття з неофіційним візитом

Міхай Баєр перебуватиме на Закарпатті кілька днів. Дипломат розповів, що його візит неофіційний – вони з дружиною проведуть в області кілька вихідних.

У четвер, 16 лютого, очільник області Олександр Ледида зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорщини в Україні Міхаєм Баєром. На зустрічі також були присутні заступник керівника краю Володимир Приходько та в. о. Генконсула Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі.

– Вирішив скористатись можливістю зустрітись з керівництвом області. Адже, з огляду на тісні економічні взаємини між нашими державами, спільних тем для розмови завжди вистачає. А про те, що робота наша ефективна, свідчать цифри: за нашими даними 2011-й став дуже плідним періодом угорсько-українських стосунків. Обсяг двосторонньої торгівлі сягнув майже 3,5 млрд. доларів, – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні.

Обговорили посадовці й актуальне питання перетину кордону під час Євро-2012:

– Не виникає сумніву, що потік транспорту через українсько-угорський кордон значно збільшиться. Тому треба спільно працювати над тим, щоб не лише правильно розподіляти транспорт між пунктами пропуску, а й над розробкою спрощених правил перетину кордону для вболівальників, – зауважив керівник Закарпаття Олександр Ледида.

Також високопосадовці обговорили питання видачі довготривалих віз українським громадянам, можливість співфінансування протипаводкових заходів, повідомили zakarpatpost.net в прес-центрі ОДА.