Наталія Панова: Якщо протягом 15 днів порушник правил дорожнього руху не сплатив штраф, то ДВС стягує цей штраф у подвійному розмірі

Про це начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області Наталія Панова нагадала на прямій телефонній лінії із закарпатцями в прес-центрі газети «НЕДІЛЯ».

Днями начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області Наталія Панова провела  прес-конференцію для мас-медійників краю, на якій розповіла про підсумки минулорічної роботи служби, та на прямій телефонній лінії відповіла на питання читачів газети «НЕДІЛЯ».

− Зауважу, що у 2011 році зменшилося роботи відносно адмінштрафів ДАІ, – зазначає Наталія Панова. – Їх було зафіксовано 24 тисячі проти 39 тисяч в 2010 році.  Постановою їх особливість полягає в наступному: якщо протягом 15 днів порушник правил дорожнього руху не сплатив відповідний штраф, то далі Державна виконавча служба стягує цей накладений штраф у подвійному розмірі. Дуже важливо своєчасно реагувати на ці речі, тому що, до прикладу, якщо людина отримала штраф 425 грн. і не уплатила своєчасно, то вона повинна бути вже готова до стягнення у сумі відповідно 850 грн.

Крім того, спільними зусиллями виконавчої служби і Державтоіспекції області, вдалося досягти домовленості, згідно з якою ДАІ може затримувати автомобілі злісних боржників. Це стосується як тих, хто має мільйонні кредити, так і тих, кого виконавча служба розшукує. Як би не було прикро констатувати, але із відміною проходження обов’язкового техогляду нам стало набагато складніше відшуковувати  тих водіїв-порушників, із яких ми повинні отримати штраф.

Якщо раніше водій був змушений звернутись до органів ДАІ для проходження техогляду, то в разі наявності розшуку чи арешту,  він не мав змоги пройти цей техогляд. Зараз, на жаль, цей захід для нас не є таким актуальним. На сьогодні техоглядів вже немає і «спіймати» водія стає набагато важче, – повідомила головний держвиконавець краю.

Наталія Панова повідомила, що всі питання, які цікавлять мешканців нашого краю, можна задати у робочі дні тижня по гарячому телефону управління Державної виконавчої служби Закарпатської області за номером в Ужгороді  3-40-63.

Розгорнуте інтерв’ю з Наталією Пановою читайте у №8 газети “НЕДІЛЯ” від 24 лютого 2012 року.

zakarpatpost.net