Слідчих, які розслідували справи Тимошенко і Луценка, підвищили

Слідчі, які вели справи проти колишніх вищих чиновників Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, отримали вищі посади, повідомляє видання Тиждень.

Як пише видання, керівник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький, який безпосередньо керував провадженням кримінальних справ проти Тимошенко і Луценка, призначений прокурором Івано-Франківської області.

Крім того, слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Войченко, який очолював слідчу групу, що займалася справою Луценка, призначений першим заступником прокурора Івано-Франківської області.

Тиждень також пише, що начальник управління криміналістики ГПУ Владислав Грищенко, який, активно брав участь, за даними видання, у “провадженні справ” проти Тимошенко і Луценка, призначений заступником прокурора Івано-Франківської області.

ЗМІ також з’ясували, що слідчий Головного слідчого управління Генпрокуратури Олександр Нечвоглод отримав посаду заступник прокурора Чернігівської області, слідчий Служби безпеки України Микола Грабік призначений керівником слідчого відділу СБУ Харківської області.

Причому видання припускає, що “незабаром високі посади отримають і інші дійові особи процесів над колишніми високопоставленими чиновниками, наприклад держобвинувачі у справах Тимошенко (Лілія Фролова, Михайло Шорін, Олександр Микитенко, Андрій Байрачний) та Луценка (Віктор Клименко, Дмитро Лобань та Євген Зінченко )”.

Раніше видання Главком повідомило, що опозиція нібито передала керівництву США та Євросоюзу список українських чиновників, до яких потрібно застосувати санкції і заборонити в’їзд на територію цих країн. До даного списку увійшли слідчі, представники обвинувачення у справах Тимошенко і Луценка.

http://ua.korrespondent.net/