Ужгород: Помилка бухгалтера спричинила штрафні санкції та конфіскацію товарів на кордоні

У міжнародному пункті пропуску «Ужгород», що на українсько-словацькому кордоні, чопські митники попередили ввезення до України не задекларованого товару майже на 200 тисяч гривень.
У зону митного контролю під керуванням чеського водія заїхав  вантажний автомобіль “Volvo” з товаром у напівпричепі. Згідно пред’явлених документів, з Чехії до одного із закарпатських підприємств завозилися частини гаражних воріт та пластикових вікон,  вартістю  37,3 тисяч євро.

Однак під час більш детальної перевірки вантажу, митники виявили розбіжності щодо фактичної ваги та кількості переміщуваних товарів з відомостями, зазначеними у документах. Крім цього, в документах взагалі не згадувалися деякі предмети товару, що знаходилися серед задекларованої частини вантажу. Зокрема, виявлено додаткових 35 найменувань до пластикових віконних профілів та 15 – до деталей кріплення з пластмаси. Відповідно розбіжність у вазі була втричі меншою. 

У ході подальшої перевірки з’ясувалося, що бухгалтер чеської фірми-відправника допустила помилку, що спричинило невідповідність ваги та вартості зазначеного товару. Свою вину працівниця визнала повністю, повідомила zakarpatpost.net  Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.

Тож факт незаконного ввезення в Україну товару задокументовано згідно ч.1 ст. 352 Митного кодексу України. Вантаж разом з транспортним засобом, загальною вартістю майже 650 тисяч гривень, вилучено до рішення суду.

Нагадаємо, що з 17 січня цього року, в частині, що стосуються митних правопорушень, замінено кримінальну відповідальність (покарання) на застосування штрафних санкцій. Зазначені вище протиправні діяння тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі не менше 100 відсотків вартості цих товарів та їх обов’язкову конфіскацію.

zakarpatpost.net