80 тисяч закарпатських дітлахів відпочили у минулому році

У середу, 22 лютого, відбувся брифінг заступника голови обласної адміністрації Івана Качура стосовно літнього сезону оздоровлення та відпочинку дітей області, а також щодо стану та перспектив розвитку сфери фізичної культури та спорту краю.
Минулоріч у 569 санаторно-курортних, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Закарпаття та інших регіонів України відпочили 82 695 закарпатських дітей (55 % дітей 7–16 років). Цей показник дозволив області посісти 9 місце у загальноукраїнському рейтингу.

Зокрема, охоплено оздоровчими і відпочинковими послугами 1 369 (100 %) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування шкільного віку, 929 (32 % загальної кількості) дітей-інвалідів, 443 (58,4 %) дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, 22 665 (57,4 %) дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Не оминули увагою і дітей, які перебувають на диспансерному обліку, обдарованих і талановитих дітей, спортсменів. Серед найкращих щодо організації оздоровчої кампанії – 7 районів. Зокрема, Перечинський, Виноградівський, Рахівський, Свалявський райони, міста Мукачево та Хуст.

За словами Івана Качура, активізувати роботу щодо охоплення оздоровчими послугами дітей потрібно у Воловецькому, Великоберезнянському, Міжгірському, Ужгородському районах та в обласному центрі.
Загалом, на минулорічну літню оздоровчу кампанію залучено понад 23 мільйони гривень.

– Окрім збільшення кількості оздоровлених дітей, ми зосередили увагу і на якості. До прикладу, у пришкільних таборах області відбувалися виїзди за межі таборів, в інші райони. Діти відвідували музеї, цікаві історичні місця, святкові та спортивні заходи, що відбувалися у Закарпатті, – зазначив Іван Качур.

Щодо перспектив розвитку сфери фізичної культури та спорту краю заступник очільника області відзначив: за останні 2 роки фінансування цієї галузі збільшилось майже на 27 %. Відповідно, у 2011 році цей показник сягнув 34,3 млн. грн. Вдалося відремонтувати басейн в спорткомплексі «Буревісник», стадіон «Спартак», облаштувати 21 спортивний майданчик зі штучним покриттям.

Після доповіді про оздоровчу кампанію та розвиток спортивної сфери Івана Качур відповів на запитання журналістів, повідомили zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.