Ужгород отримав нові правила встановлення вивісок в картинках

Боротьба городян за повернення Ужгороду належного естетичного вигляду переходить на новий щабель. Активісти громадської ініціативи «Комітет відродження Ужгорода» спільно з відділом охорони культурної спадщини та міським управлінням архітектури доповнили порядок встановлення вивісок.

Окрім чітко прописаних норм з’явилася ще й їхня візуалізація, яка покликана зорієнтувати замовників та виробників вивісок, що будуть встановлюватися в межах історичного центру міста. Втім, громадськість усвідомлює, що наявність правил не гарантує їхнього неухильного дотримання, тому щиро сподівається на свідомість підприємців та фаховість працівників рекламно-виробничих агенцій.

«Чомусь побутує хибне переконання, що громада виступає проти когось. Насправді ж, небайдужі городяни мають на меті спільно з міською владою, підприємцями та рекламщиками зробити необхідну та нагальну річ – повернути рідному місту втрачену привабливість. Надзвичайно показовим є той факт, що багато виробників рекламних носіїв з розуміння поставилися до нововведень, а рекламна агенція «Дрім» навіть власним коштом надрукували буклети. З першого квітня в дію вступають нові правила і невідповідні вивіски на центральних вулицях міста будуть демонтовані. Ми всі зацікавлені в тому, щоб процес змін пройшов якомога спокійніше та осмисленіше» – відзначила представниця громадського руху «Комітет відродження Ужгорода» Вікторія Рижова.     

Керівниця мистецького центру “Кубло” Тетяна Смріга висловила сподівання, що впорядкування вивісок в центрі Ужгороді піде лише на користь власникам та орендарям приміщень в історичній частині міста.  «Ми знаємо, що все нове дається не одразу, по дорозі завжди виникає купа питань, якісь складні моменти. Але віримо, що підприємці та вся громада так само, як і ми, хотіли б жити у красивому місті. Це дуже важливо для нашої самоповаги, для розвитку кожної людини. Ми вже бачимо, що більшість підприємців готові йти назустріч і дуже добре розуміють, про що мова.  Якщо взятися разом, із взаєморозумінням, то потихеньку все вийде і зміниться на краще. І нам буде приємно гуляти по Ужгороду. Нам буде комфортно ходити вулицями і ми знову відчуватимемо гордість».

Буклети з візуалізацією правил встановлення вивісок в історичному центрі будуть розповсюджені серед підприємців, представників рекламних агенцій та дизайнерів.

zakarpattya.net.ua