Закарпаття належить до найменш кримінальних регіонів України?

Видання Weekly.ua склало рейтинг кримінальних регіонів України. Дослідження засноване на свіжих даних Міністерства внутрішніх справ.

Найбільш неблагополучним у кримінальному плані вважається Крим. Там за минулий рік було зареєстровано 1898 злочинів на 1 мільйон людей. Слідом за півостровом йдуть промислові регіони – Запорізька (1529 злочинів на 1 мільйон), Дніпропетровська (1405), Луганська (1376) і Донецька (1366) області.

Трохи нижчий рівень злочинності у Києві (1333 злочинів на 1 мільйон жителів), Харківській (1290), Херсонській (1237), Кіровоградській (1223) і Миколаївській (1146) областях.

У відповідь на запитання, чим обумовлена настільки висока криміногенність цих регіонів, прес-служба МВС перерахувала причини: густонаселеність, наплив заробітчан і курортників.

Найменше злочинів здійснюється в Івано-Франківській (422 на 1 млн.), Тернопільській (488) і Закарпатській (577) областях.

 Специфіка злочинів у кожної української області своя. Проаналізувавши офіційні дані міліції, журналісти виділили регіони-лідери по окремих видах злочинів:

На Волині більше, ніж у інших регіонах, поширена торгівля людьми.

Київ багато років поспіль утримує пальму першості по кількості квартирних крадіжок.

Одеська область – чемпіон по хабарах.

У Чернівецькій області широко поширене фінансове шахрайство.

Миколаївська область – лідер по злочинах з використанням комп’ютерної техніки.

У Криму найчастіше трапляються злочини на автодорогах.

Херсонська область займає перше місце у країні по зґвалтуваннях

Харківський регіон очолює статистику по кількості вбивств.

У Луганській області найчастіше фіксуються злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

У Донецькій області найбільш поширені розбої.

Як повідомлялося, розкриття злочинів в Україні значно знизилося. Так, у 2011 році непокараними залишилися майже 45% злочинів (проти 43% у 2010 році). Правосуддя вдалося уникнути 420 вбивцям, 135 насильникам, 730 розбійникам і більше тисячі грабіжників.

 За матеріалами: Weekly.ua