Ректор УжНУ Микола Вегеш: «Я дякую перевірці, яка ще більше згуртувала колектив»

Коментуючи перебіг перевірки Держінспекції закладів освіти, Вегеш розповів: «Настільки неграмотного документу (акт за результатами інспектування) я ще не бачив, тому наполягав, аби на кожну сторінку я поставив свій підпис і печатку вишу, бо це залишається для історії.

Члени комісії казали: неточності визнаємо, можна ми ручкою виправимо? Я хотів, щоб вивели документ наново, з правками і, як визначено положенням, ми його підписали. Але ж членів комісії вже не було, вони поїхали, залишився тільки голова і ще троє».

Вегеш повідомив, що підписав акт перевірки, але зазначив, що не погоджується з результатами і не визнає сам акт перевірки бо відсутні члени комісії. Однак голова комісії тут же вийшов до журналістів і сказав, що всі члени комісії є, а ректор з усім погодився. Проте журналісти змогли зафіксувати на відео, що це не відповідає дійсності.

Також ректор додав: «За 2 місяці мене повідомили з міністерства: ви будете звільнені, бо закінчився ваш термін. Тому цієї перевірки не треба було проводити. Міг міністр призначити виконуючого обов’язки ректора до нових виборів 9 квітня, наступного дня після закінчення мого терміну.

Я дякую перевірці, яка ще більше згуртувала колектив. Закарпаття, яке колись дало Карпатську Україну, вистояло і до УжНУ  прикута нині увага всієї України. Окремо буде розглядатися питання УжНу на сесії облради 2 березня».

На засіданні вченої ради було внесено до проекту рішення доручення підготувати позов до суду щодо оскарження результатів перевірки, підтримати звернення до вишів і студентів України і направити його вищим керівникам держави. Голосуванням це рішення було підтримано одноголосно.

Лариса Подоляк для uzhgorod.in