Суд не дозволив вести пряму трансляцію оголошення вироку Луценкові

Українським телеканалам заборонили вести пряму трансляцію оголошення вироку екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценкові.

За словами журналістів та операторів телеканалів, Печерський районний суд міста Києва не дозволив трансляцію оголошення вироку. Тим часом, сайт Народної самооборони, який також обіцяв проводити пряму відеотрансляцію засідання суду, як і раніше недоступний і при спробі відкриття видає помилку читання.

Абсолютна більшість журналістів, які прибули в суд для освітлення вироку екс-міністру, перебувають не в залі засідань, а в коридорах будівлі суду і на вулиці.

До зали засідань не можна було потрапити вже з 8:00 ранку. Співробітники спецпідрозділу Грифон, які перебувають біля рамки металошукача на вході в будівлю суду, не пропускають всередину журналістів. Між тим, народним депутатам і дипломатам прохід в залу забезпечений.

Ті журналісти, які перебувають біля дверей зали засідань, зазначають, що тексту вироку, що оголошуються головуючим у процесі суддею Сергієм Вовком, зовсім не чути.

Як повідомлялося, сьогодні Печерський суд Києва почав оголошення вироку екс-голові МВС України Юрію Луценкові.

Нагадаємо, Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка звинувачують у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

 http://ua.korrespondent.net/