Митрополит Володимир відслужив першу після госпіталізації літургію

У суботу глава Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) митрополит Володимир (Сабодан) відслужив літургію і виголосив проповідь з нагоди майбутнього Великого посту. В оточенні першоієрарха повідомляють про поступове поліпшення стану його здоров’я, пише Коммерсантъ-Украина в статті Митрополит вийшов на службу.

Глава УПЦ МП митрополит Володимир служив літургію в лікарні Оберіг, де він перебуває на лікуванні з 30 жовтня минулого року. Про дату і час богослужіння не повідомлялося, тому що вранці в холі поверху, на якому розташована палата митрополита, зібралося не більш як 20 осіб – священики, співробітники митрополії та прес-служби УПЦ МП, а також кілька віруючих і співробітниць клініки. За інформацією видання, стан здоров’я предстоятеля УПЦ МП поліпшується – він почав приймати відвідувачів і пересуватися без допомоги інвалідного візка. Однак після низки процедур, зроблених в суботу вранці, митрополит відчув себе гірше і був змушений знову сісти в інвалідний візок. “Але він сам хоче вести службу. Він запевняє, що почувається краще, та й лікарі говорять те ж саме”, – розповів перед початком служби співробітник митрополії, який спілкується з главою УПЦ МП.

Митрополит Володимир дійсно з’явився в інвалідному кріслі, проте було помітно, що у нього майже не тремтять руки і помітно поліпшилася розмова. Разом з особистим секретарем архієпископом Олександром (Драбинком) глава УПЦ МП відслужив півторагодинну літургію. Імпровізованим престолом для богослужіння стала лікарняна тумбочка, на яку поставили необхідну для літургії чашу.

Під час служби першоієрарх кілька разів вставав, щоб благословити присутніх. Потім глава УПЦ МП виступив з проповіддю, яка стала першою після його госпіталізації. Митрополит присвятив її підготовці до Великого посту.

ua.korrespondent.net