Багаті українці платять за газ та світло за пільговими тарифами

10% найбідніших громадян України отримують 2% обсягу соціальних пільг, а 10% найбільш заможних – 22%, заявив прем’єр Микола Азаров. У зв’язку з цим глава уряду доручив Міністерству соціальної політики провести інвентаризацію і аналіз усіх існуючих видів соціальної допомоги.

“Всю цю спотворену, застарілу, заплутану систему треба спростити і осучаснити. Щоб, з одного боку, дати солідну підтримку тим, хто її потребує, з іншого – не розпорошувати народні кошти на пільги тим, хто має достаток і можливості збільшувати його своєю роботою. Тобто, щоб багаті не платили за електроенергію та газ, наприклад, за пільговим тарифом і тому подібне”, – пояснив він. Прем’єр також заявив, що різниця в доходах громадян є одним з головних обмежень для економічного зростання.

“Одним з головних обмежень для економічного зростання вчені вважають аномальну, несправедливу різницю в доходах громадян. Надмірна майнова нерівність є гальмом розвитку. Вона підриває віру в успіх країни і окремої людини. Нерівність треба послідовно, цивілізовано долати. Тому що вона провокує поглиблення кризи”, – заявив Азаров. За його словами, Кабмін буде працювати над тим, щоб низькі доходи збільшувати, а надвисокі перерозподіляти на користь суспільства.

Нагадаємо, нещодавно в Адміністрації президента повідомили, що перелік мешканців урядових резиденцій “Конча-Заспа” та “Пуща-Водиця”, які мають пільги на комунальні послуги, є закритою інформацією з обмеженим доступом.

tsn.ua