Берегівщина готується до паводку

Зима цього року на Закарпатті відзначилась особливими несприятливими погодними умовами. Тривалі морози та значні снігопади значно ускладнили роботу водогосподарників області. Не є виключенням і зона діяльності Берегівського МУВГ, де в гірській частині зони обслуговування сніговий запас становив майже 50 см.

З метою безпечного проведення весняної повені та попередження виникнення таких небезпечних явищ як затори, працівниками Берегівського МУВГ проводяться роботи по підготовці гідротехнічних споруд до паводку.

На гідротехнічних спорудах виконуються роботи по розчищенню їх від снігу та льоду, перевіряється цілісність прилягання заторів, здійснюється очищення водоприймачів від сторонніх предметів, що заважають вільній течії води.

Щоб не допустити утворення заторів в мостових прольотах ведеться спостереження за станом льодоставу, проводиться його подрібнення.

Із зростанням температури повітря працівники Берегівського МУВГ розпочали роботи по вирубці на каналах чагарникової рослинності. На сьогоднішній день проведено вирубку чагарнику на площі 14,7 га, в тому числі механізовано 6,7 га, очищено гідротехнічних споруд в кількості 50 од.

Також здійснюється очистка під’їзних шляхів до насосних станцій та підготовка насосно-силового обладнання до перекачки води, – повідомили  з Берегівського МУВГ.