В Ужгородській богословській академії побудують храм в карпатському стилі

Під час відвідування ректором Ужгородської української богословської академії  та Карпатського університету, професором, архімандритом Віктором (Бедь) Блаженнійшого Митрополита Володимира в київській лікарні, де Його Блаженство проходить курс реабілітації, було розглянуто ряд питань, серед яких і питання про будівництво академічного храму в Ужгороді.
Як повідомляє uuba.org.ua , розглянувши пропозиції отця-ректора, Блаженнійший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви благословив розпочати роботи щодо проектування та будівництва академічного храму на честь рівноапостольних Кирила і Мефодія в Ужгороді.

Наразі проведено попереднє проектування, та ведеться робота щодо прив’язки майбутнього будівництва до відповідної земельної ділянки. Майбутній академічний храм планується звести з дерева в карпатському стилі з елементами сучасного декорування.

З благословення ректора академії та університету, розміщуємо для ознайомлення громадськості та благодійників проект попередніх креслень-ескізів академічного храму рівноапостольних Кирила і Мефодія.

zakarpatpost.net