Микола Азаров: Уряд збільшить державне замовлення на підготовку студентів для високотехнологічних галузей економіки

Уряд збільшить державне замовлення на підготовку студентів для високотехнологічних галузей економіки, зокрема IT-технологій. Про це він заявив під час лекції “Як в Україні забезпечити сталий розвиток?”, яку він прочитав для студентів вищих навчальних закладів під час робочої поїздки до Закарпатської області.

«Нам потрібно перерозподілити державне замовлення у бік збільшення спеціалістів, зокрема у галузі IT-технологій», – зазначив Микола Азаров і додав, що таке перепрофілювання за 5-10 років дасть результат.

За його словами, зараз усі вищі навчальні заклади України готують близько 5 тис. випускників для IT-галузі на рік. Прем’єр-міністр зазначив, що за розрахунками фахівці IT-галузі кількість студентів необхідно збільшити до 25 тис. При цьому він запевнив, що всі випускники таких вишів будуть забезпечені робочими місцями у цій галузі з високою заробітною платою.

Глава Уряду повідомив, що зараз вітчизняний ринок IT-технологій виробляє продукції на приблизно 15 млрд. гривень, а Кабінет Міністрів має намір збільшити надходження від цієї галузі у 10 разів.

 

 

 

 

 

 

 

Микола Азаров зазначив, що зараз наша вища школа готує велику кількість випускників тих спеціальностей, що не відповідають реальним потребам економіки. Це, зокрема, стосується таких професій, як економіст і юрист. «Зараз ми зіткнулися із колосальними проблемами, коли наша вища школа випускає, на превеликий жаль, не тих спеціалістів, які нам потрібні», – сказав Глава Уряду.

При цьому Прем’єр-міністр підкреслив, що коли фаховість спеціаліста не відповідає потребам ринку, то таким випускникам буде досить складно знайти собі роботу. «Це головна проблема, адже вам потрібен не просто диплом, вам потрібна робота, гарна високооплачувана робота. Тому ми зараз важко виправляємо те, що було неправильно зроблено у попередні роки», – підкреслив він.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ