Випускників не призиватимуть в армію навесні

Абітурієнти можуть зітхнути з полегшенням. Міністр оборони пообіцяв перенести весняний призов у зв’язку з проведенням Євро-2012.

Міністерство оборони не призиватиме на строкову військову службу випускників навесні. Про це у четвер, 1 березня, повідомив міністр оборони Дмитро Саламатін, коментуючи особливості весняного призову цього року, пов’язані з проведенням в Україні фінальної частини Євро-2012.

«Завершення навчання в навчальних закладах на місяць раніше, в травні 2012 року, не спричинить призов випускників на військову службу і не обмежить їх право на здобуття вищої освіти», – запевнив Саламатін.

Голова міноборони наголосив, що батьки і випускники можуть спокійно готуватися до вступної кампанії до вузів. У Міноборони повідомили, що весняний призов буде проходити під час підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу.

Нагадаємо, у зв’язку з проведенням Євро-2012 було прийнято рішення про завершення навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів I-II ступеня акредитації в травні. Таким чином Міноборони прийняло рішення змінити умови весняного призову.

tsn.ua