Ревнивого нападника із Закарпаття затримали того ж дня. Він пакував речі у гуртожитку, планував їхати додому

Третій тиждень у Тернопільській обласній дитячій лікарні лежить 14-річний Станіслав Чебіряко. 12 лютого йому ввігнали ножа в голову. Стан підлітка досі тяжкий.

— Я вперше зустрічаюся з таким випадком, — каже Ярослав Чайківський, головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги. — Ніж влучив між оком і вухом, увійшов у голову на 10 сантиметрів, пробив головний мозок. Це диво, що хлопець вижив. Якби на міліметр вище або нижче — помер би на місці. Нам довелося трепанувати череп.

Станіслав навчається у дев’ятому класі школи №7.

— Відмінник, спортсмен, не п’є, не курить. Займається боротьбою, — говорить подруга 15-річна Оксана.

12 лютого Станіслав гуляв Театральним майданом зі знайомою 11-класницею Наталею. На головній площі міста завжди людно. Близько 14.00 до пари підійшов 19-річний місцевий студент, залицяльник Наталі. Почав сваритися з дівчиною. Станіслав заступився.

— Школярка познайомилася із тим студентом у соціальній мережі, — розповідає Петро Колісник з обласної міліції. — Коли зустрілися, вона була розчарована, але він не відставав. Щоб остаточно порвати, дівчина гуляла зі Станіславом.

Від першого удару хлопець ухилився. Нападник однією рукою схопив його за голову, другою щосили вдарив ножем. Той застряв, а нападник утік. Станіслав із Наталею зайшов до найближчої аптеки “Рута-Фарм”.

— Дівчина в шоці, не знала, що робити. Хлопець просить щось, аби кров зупинити. А з голови коричнева рукоятка стирчить, — згадує провізор, яка того дня працювала в аптеці. Прізвища не називає. — Ми “швидку” викликали зі стаціонарного телефона. Ножа не рухали. Я зробила пов’язку з перекису, хвилин 10 тримала. Не було часу ні думати про щось, ні молитися. Нашатир давала нюхати, щоб хлопець не знепритомнів. Узагалі крові боюся, але тоді на автоматі все робила.

Нападника затримали того ж дня. Він пакував речі у гуртожитку, планував їхати додому на Закарпаття.

— Мама з татом постійно біля брата чергують, — розказує 20-річна Олена Чебіряко, сестра Станіслава. — Не можуть говорити. Він то приходить до тями, то знову непритомніє. На лікування щодня по кілька тисяч гривень витрачаємо.

Наталя зараз не ходить до школи. Учні говорять, зі Станіславом вона зустрічалася. Студент образився, що дівчина проміняла його на молодшого.

gazeta.ua